Tisková zpráva SPO 2016

SVÁTKY PÍSNÍ OLOMOUC 2016

„Tradičně netradiční festival“
I letos se Olomoucí ponesou melodie z celé Evropy

Od středy 1. do neděle 5. června 2016 se uskuteční 44. ročník mezinárodního festivalu pěveckých sborů „Svátky Písní Olomouc 2016“. Letošního ročníku se zúčastní celkem 29 sborů. Kromě českých sborů se můžete těšit na sbory například z Estonska, Slovinska, Německa či Slovenska.

Mezinárodní festival pěveckých sborů „Svátky Písní Olomouc“, kulturní počin, jenž má v Olomouci tradici již od roku 1972, si za dobu své existence zachoval dramaturgickou strukturu, která nemá v porovnání s dalšími festivaly pěveckých sborů obdoby.  Hlavní dramaturgickou osu festivalu tvoří sborová soutěž Mundi Cantant, která je největší sborovou soutěží v České republice. Významné budou i festivalové koncerty pěveckých sborů a bohatý doprovodný kulturní program rozprostřený po celém městě. Kromě toho se můžete těšit i na zahajovací koncert, který se uskuteční ve čtvrtek 2. června 2016, na soutěž o Absolutního vítěze a koncertní Maraton.  Vrcholem festivalového programu bude Open-Air koncert „Hejčín městu“, čímž vyvrcholí nejen hlavní hudební část Svátků města. Uskuteční se  v pátek 3. června 2016 v 19:00 hod. na Horním náměstí a koná se v rámci oslav 60. výročí založení Gymnázia Olomouc-Hejčín a 25. výročí jako bilingvní česko-anglické sekce.

Festival „Svátky Písní Olomouc“ se za 44 let své existence stal již nedílnou součástí olomoucké kulturní scény a oslovil mnoho hudebních příznivců z celé České republiky  i ze zahraničí, o čemž svědčí mezinárodní účast nejen z řad pěveckých sborů.

Pro ty, kteří se nemohou festivalu osobně zúčastnit, máme připravené online přenosy  a online diváckou soutěž o cenu publika, obojí bude probíhat během celého festivalu  na webových stránkách festivalu (www.festamusicale.com).

Pořadatelem festivalu je FESTA MUSICALE z.s. ve spolupráci s Festa Olomouc s.r.o., Statutárním městem Olomouc, UP Olomouc a Unií českých pěveckých sborů.

Festival Svátky Písní Olomouc se koná pod záštitou ministra kultury České republiky, hejtmana Olomouckého kraje a primátora Statutárního města Olomouc.

Přijměte pozvání na tuto akci a v případě nejasností Vám rádi odpovíme na veškeré otázky.

Pro více informací kontaktujte:

Kateřina Kosáková, PR manažerka festivalu Svátky Písní Olomouc
mob.: +420 739 759 788; e-mail: kosakova.production@gmail.com